zaterdag 9 februari 2013

Vondsten
Voor de een is een vondst iets anders dan voor de ander. Ik werd helemaal blij van deze drie medaillons uit het begin van de vorige eeuw. Ik kocht ze op een marktje waar de kramen in rijen haaks op een snelstromend riviertje waren gezet. Het was lunchpauze en er was niemand te zien die zich met de verkoop bezig hield. Ik zag wel lange tafels met mensen die smulden van hun lunch, maar niemand reageerde. Denk maar niet dat ze een broodje uit een plastic zakje eten. Welnee, er worden hele maaltijden gekookt .
Daarom ging ik een stuk wandelen en toen ik terugkwam was het drukker geworden. De kraam was nu bemand door drie heren. Twee met een strohoed en een met een pet op. Ik wendde me tot de laatste en vroeg naar de prijs. Dat viel tegen. Ik kreeg een heel verhaal over de conditie en het unieke van deze schoonheden." Aan beide kanten hebben ze dezelfde voorstelling dus u kijkt nooit mis", kreeg ik te horen. Als cadeau gaf hij mij twee oude ansichtkaarten in stijl. Uitbundig werd ik nagezwaaid door alle drie de heren. Toen ik na lang aarzelen ook nog besloot het fluwelen doosje te kopen kreeg ik handdruk na handdruk en in alle toonaarden bezongen de heren mijn smaak. Dat soort uitingen neem ik met een korrel zout, maar leuk is het wel.


Na zo'n lange dag snuffelen lust je wel wat. Je kan nog heel wat leren van onze Zuidelijke buren. Pas als we na een paar weken "geland" zijn kom ik in de slow motion stand en neem het Franse ritme over. Twaalf uur is een heilige tijd. De race om de klok om op tijd bij de supermarkt te zijn en net als je parkeert de rolluiken dicht te zien gaan leren je om vroeg op te staan en vroeg "en route" te gaan. 

Het idee

Welkom 

Door mijn blog Parels in het Paradijs wat ik een paar jaar geleden heb gemaakt kreeg ik zoveel leuke reacties dat ik nu een nieuw begin:

"Ik ga naar Frankrijk en ik neem voor je mee......."Deze titel zegt al genoeg. 

Wij zijn vaak in Frankrijk en ik bezoek elke week de brocantes en de winkeltjes bij ons in de buurt. De spullen die ik vind hebben ons huis de sfeer gegeven waarvan ik altijd heb gedroomd. Ook in Nederland hebben wij ons huisje verrijkt met veel van die "schatten."
Omdat ik het zo leuk vind en de moeite wil doen voor meer mensen te zoeken kun je vanaf nu je wensen kenbaar maken. Zoek je bijvoorbeeld mooie aardewerken vormen voor in de keuken, linnen lakens,slopen of theedoeken, bijzondere brocante schilderijtjes, blikjes met bepaalde motieven, oud glaswerk, kleine meubels, oud speelgoed, mooi serviesgoed of wat je ook maar kunt bedenken:

Vroeg of laat vind ik het voor je!

Ik wil graag de herkomst van de vondsten achterhalen en met je delen. Je kunt via foto's meegenieten.