zaterdag 16 februari 2013

Er was eens


Een huis wat al jarenlang gebruikt werd door een Franse familie uit Parijs als vakantiehuis voor opa, oma, kinderen, kleinkinderen, vrienden en bekenden. Er werden feesten gehouden, toneelvoorstellingen gegeven en natuurlijk werd er eindeloos lang getafeld.
Het dorp was gewend aan de familie en men werd vaak uitgenodigd.
Toen alle kinderen groot waren, de grootouders oud en de ouders verhuisden naar andere delen van Frankrijk, besloten ze het huis te verkopen.
De dorpelingen vonden het jammer en men vierde een groots afscheid in de "feestzaal."

Het huis stond korte tijd leeg.

Er was eens
Een Nederlandse familie met drie kleine kinderen. Zij waren op zoek naar een huis in Frankrijk. Een huis wat ze helemaal van zichzelf konden maken, maar ook een huis op een mooie plek. Ze hoefden niet zo lang te zoeken. De streek kenden ze al. Het schone, heuvelachtige landschap trok hen aan.
Er moest wel veel aan dit huis gebeuren. Omdat het als feesthuis gebruikt was had men geen oog voor stijl. Alles was letterlijk dichtgetimmerd. In sommige slaapkamers stonden wel vijf bedden. Lekker warm, gezellig, bij elkaar.......dat wel.
Je moest overal doorheen kunnen kijken, maar het had prachtige details, zoals schitterende dallen in de huiskamer, mooie parketvloeren, kortom, een huis om helemaal van jezelf te maken, je gevoel in te leggen, de sfeer te geven dat het verdiende.

Na de onderhandelingen lukte het vrij snel om het huis in bezit te krijgen. De Franse familie was blij met het enthousiasme van het Nederlandse gezin dat zich als een vis in het water voelde. Het grote werk kon beginnen. De gevel was geheel bedekt met klimop en dat gaf de nodige problemen. Er is heel hard gewerkt om deze gevel het huidige aanzicht te geven. Alle muren aan de binnenkant zijn kaalgemaakt en opnieuw gevoegd. Letterlijk met de hand. Uit de verre omtrek kwamen de mensen kijken en het resultaat mag er zijn. 

Je ziet uit de verte al dat dit huis bijzonder is. Het maakt nieuwsgierig naar de binnenkant. Alle ruimtes zijn onderhanden genomen en het ene gedeelte is nu zo ver klaar dat het verhuurd kan worden.
Dit is de huiskamer en het plaatje hieronder laat zien dat je op koele avonden kunt genieten van de houtkachel die in de eeuwenoude schouw staat.


In de woonkeuken staat een lange tafel waar een grote familie aan kan schuiven, maar je zult je ook thuisvoelen in deze ruimte bij een diner voor twee!

In de driehoek van de departementen Haute Marne, Haute Saonne, Vogezen kun je nog genieten van schone lucht, eindeloze wandelingen, leuke dorpjes, fietstochten en watersport. Er zijn vele plaatsen in de buurt met geneeskrachtige bronnen waar je een dag kunt kuren, zoals bijvoorbeeld Vittel, Bourbonne les Bains of Contrexeville. 
Hier kun je nog langzaam leven!
De wegen zijn rustig.
Het is het meest bosrijke gebied van Frankrijk.

's Winters lopen de vossen gewoon door de straat.

Er zijn twee slaapkamers en een ruimte waar nog een bed staat.
De feestzaal is ontdaan van alle "versieringen" en hier heb je de ruimte om een rondedans van blijdschap te maken.

De tuin is heerlijk met een groot terras, dito tafels, een trampoline voor de kinderen, een zandbak en een eindeloos uitzicht over de schitterende valei.


Als je moe van alle inspanningen lekker wilt ontspannen dan herbergt het huis nog een verrassing.
Er is een heerlijke sauna in de grote badkamer, een bubbelbad en een aparte douche.

Alles is in landelijke stijl ingericht. 

Er is..........
Een mogelijkheid om dit huis te huren.

Wil je meer informatie hoe je van het Franse landleven kunt genieten, laat het me weten en ik breng je in contact met de aardige mensen die dit fantastische huis verhuren.