zaterdag 9 februari 2013

Vondsten
Voor de een is een vondst iets anders dan voor de ander. Ik werd helemaal blij van deze drie medaillons uit het begin van de vorige eeuw. Ik kocht ze op een marktje waar de kramen in rijen haaks op een snelstromend riviertje waren gezet. Het was lunchpauze en er was niemand te zien die zich met de verkoop bezig hield. Ik zag wel lange tafels met mensen die smulden van hun lunch, maar niemand reageerde. Denk maar niet dat ze een broodje uit een plastic zakje eten. Welnee, er worden hele maaltijden gekookt .
Daarom ging ik een stuk wandelen en toen ik terugkwam was het drukker geworden. De kraam was nu bemand door drie heren. Twee met een strohoed en een met een pet op. Ik wendde me tot de laatste en vroeg naar de prijs. Dat viel tegen. Ik kreeg een heel verhaal over de conditie en het unieke van deze schoonheden." Aan beide kanten hebben ze dezelfde voorstelling dus u kijkt nooit mis", kreeg ik te horen. Als cadeau gaf hij mij twee oude ansichtkaarten in stijl. Uitbundig werd ik nagezwaaid door alle drie de heren. Toen ik na lang aarzelen ook nog besloot het fluwelen doosje te kopen kreeg ik handdruk na handdruk en in alle toonaarden bezongen de heren mijn smaak. Dat soort uitingen neem ik met een korrel zout, maar leuk is het wel.


Na zo'n lange dag snuffelen lust je wel wat. Je kan nog heel wat leren van onze Zuidelijke buren. Pas als we na een paar weken "geland" zijn kom ik in de slow motion stand en neem het Franse ritme over. Twaalf uur is een heilige tijd. De race om de klok om op tijd bij de supermarkt te zijn en net als je parkeert de rolluiken dicht te zien gaan leren je om vroeg op te staan en vroeg "en route" te gaan. 

3 opmerkingen:

Jet en Zus zei

Lijkt me heerlijk in het Franse ritme op te gaan, ooit mijn wens ook nog. Gelukkig dit jaar 3 weekjes met vakantie eindelijk weer naar Frankrijk, DH wilde wel eens iets anders maar dit jaar wordt het weer eens mijn keuze!

Groetjes Anita

It's me zei

Wat leuk je bent het zelf !!!!...ik volg je hoor...overal...xxx..

La Maison zei

Ria is in de war denk ik, want ik ben niet jij. Mooie vondsten en een leuk verhaal erbij. Frankrijk mmm ik kan niet wachten.

Lieve groet
Hermine