zondag 30 juni 2013

Feest in het dorp


Feest in ons dorp betekent dat iedereen geniet. Er zijn verschillende gebeurtenissen waar het dorp voor uitloopt. Het majorettefestival is er een van. In Nederland zou ik niet zo snel gaan kijken, maar sinds een paar jaar volg ik de vorderingen van de verschillende groepen. Van jong tot oud, iedereen doet zijn best en dat is fantastisch om te zien.
Als ode aan de majorettes zien jullie hier een feestelijke rozenboog die zich eigenhandig om een pilaar in onze tuin heeft gevormd.


Voor het festival begint is er eerst een optocht door het dorp, waar deze vrouwen met hun  "baton" fantastische kunsten laten zien. Zij zijn al zeer bedreven, maar het vergt nog heel wat oefening en concentratie om zover te komen.

Als je dit meisje ziet begrijp je dat pas.


En haar lukt het al aardig.


Dit meisje doet me denken aan de actrice Lena Olin uit de prachtige film "The unbearable lightness of beeing van Kundera.


Deze tweeling intrigeerde me. Ze waren op veel plekken te zien en onafscheidelijk. Toen ze eenmaal gingen dansen op de keiharde muziek leken ze te zweven.


Je hebt zwarte kostuums, vrolijke blauwe en natuurlijk ook roze. Dat is nog steeds de kleur die kleine meisjes mooi vinden. Op de maat van romantische muziek zie je hier twee van de beste danseresjes lopen.
\


Als iedereen compleet is vertederen ze het publiek
met "de zwaan."


Kritiek mag je hebben natuurlijk. Nog even, dan zullen wij  eens laten zien wat dansen is.

Je hebt acts die volgens de regels gaan en je hebt er grappige bij. Soms gaat alles mis, maar dat is juist het leukste.


Deze groep doet elk jaar mee en steelt de show met dans en performance. Zij dragen prachtige kostuums. Van top tot teen is alles verzorgd. De groepen komen uit de wijde omgeving. Er wordt elk jaar goed geoefend om als beste uit de bus te komen.Een stukje theater komt er bij.......

 En tot slot neem je dan een keurige "pose" aan.Ons volgende feest is op 14 juli, waar we weer gaan smullen van alle lekkernijen die de diverse koks gemaakt hebben