zaterdag 1 juni 2013

En hier zijn de "franse vondsten!"


Zoals ik beloofd heb zijn hier wat "Franse vondsten" van de afgelopen weken. Lange tafels en vele ritten verder heb ik alles gefotografeerd. Dat is al een plezier op zich. 

Dit zijn doosjes die vroeger werden gevuld met snoepjes en bij de doop werden rondgedeeld. Soms staat er nog een naam in vermeld.Kitsch, ik geef het toe, maar deze drie engeltjes hebben wat!

      Het is leuk om een compositie te maken van een dagje "snuffelen."


Deze kinderklompjes zijn mooi van tekening. Ze komen uit het oosten van Frankrijk. Omdat het moeilijk lopen is heeft een vader of opa leren banden als extra versteviging gemaakt. 

Maria, nu nog zonder handjes. Ze heeft zo'n mooi sereen gezichtje dat ik haar niet kon laten staan.


Een wijwaterbakje van gips zie je niet zo veel.Aan sommige dingen kleeft een verhaal, of misschien ook wel aan alles wat je vindt, maar je hoort het niet altijd. Dit papieren ski-figuurtje stond eenzaam tussen potten en pannen. Ik raakte in gesprek met de eigenaresse. Ze vertelde dat ze als kind vaak in de Vogezen ging ski├źn en dat ze op de eerste dag van haar vakantie een been brak. In die tijd waren er nog geen helikopters die je even kwamen halen, dus het werd een hele tour om haar naar het vakantiehuis te brengen, waar ze indertijd logeerde. Op een slee achter een ervaren hulpverlener suisde ze de berg af. Het was natuurlijk afzien toen ze met een gipsen been de rest van de vakantie voor een raam ge├»nstalleerd werd. Als troost kreeg ze dit figuurtje en ze heeft het altijd bewaard. Op mijn vraag waarom ze het dan nu weg deed zei ze:"Ach kind, ik ben zesentachtig en moet toch een keer gaan ruimen. Ik heb nog zoveel herinneringen, maar de belangrijkste zitten in mijn hoofd!"


Ik weet dat ik het niet moet doen, iets kopen wat niet meer helemaal gaaf is! Maar het heeft zoiets aandoenlijks, zo'n driedelige spiegel die al jaren dienst heeft gedaan, zoveel gezichten heeft gezien! Misschien heeft iemand zich er jaren in geschoren of heeft een oude dame haar haren in model gebracht, heeft een meisje voor het eerst haar lippen gestift, je weet het niet. Wat ik wel weet is dat het spiegeltje heel oud moet zijn. Je ziet het aan de schilderingen op papier.........vergane glorie, maar de afbeeldingen zijn prachtig en je kunt er heel wat bij verzinnen.
Soms vind je wat en weet niet waar het toe dient. Zoals deze prachtige "klemmetjes." Mooi gedecoreerd, oud, als je er in knijpt wijkt het uiteen.....
maar wat is het? Als je het weet dan mag je het zeggen.

13 opmerkingen:

Xandra Dekker zei

Wat een leuke dingen heb je gevonden. De pop vind ik erggg leuk en helemaal met het verhaal erachter.

Groetjes Xandra

nic.b van es zei

heerlijke oogst ja dit is genieten wat een leuke spulletjes heeft het weer opgeleverd het is net als fotograferen je moet er wel oog voor hebben.

Janny zei

Leuke spullen heb je gevonden en ja die verhalen erachter zijn vaak ook zo bijzonder.Die knijpdingen misschien om brieven in te bewaren?
Ben vanmorgen ook weer naar een brocante geweest en ook engeltjes gevonden, ik kan er uren struinen met het geluid van de kerkklokjes op de achtergrond.

Groetjes Janny

Hann¥ zei

Je hebt mooie vondsten gedaan en de verhalen erachter zijn heel bijzonder...
Lieve groet,Hanny

Des guirlandes zei

Wauw, ik krijg zo'n zin om weer naar Frankrijk te gaan. En dan de Franse sfeer op te snuiven en over een brocante- of provencaalse markt te slenteren. Kanniewachten!!
Jij maakt dus ook weleens rozen? Begrijp ik. Die wil ik weleens zien op je blog.
Groeten,
Barry

Marthy zei

Het wijwaterbakje, prachtig!

Inge zei

Leuke blog heb je! Vroeger, toen we nog kampeerden, kwamen we vaak in Frankrijk. Nu eigenlijk nooit meer, jammergenoeg. Alhoewel, vorig jaar waren we een weekend in Parijs. Veel plezier met je gezellige hobby!

Anoniem zei

Thanks very nice blog!

Feel free to surf to my page :: vakantiewoningen frankrijk huren

Hent zei

Ik snap het wel. Op zoek naar verhalen achter oude spullen. Het leeft of je ziet er een leven in.
Hent

Gonny zei

Leuk dat je volger bent geworden op m'n blog Lilian. Ik kon jouw blog eerst niet vinden, maar vond hem toch via de blog van Carolien. Ik ga je zeker volgen en eerdaags eens heerlijk lezen hier. Ik ben weg van je Mariabeeld. De Vogezen, we kwamen er zo vaak, bleven soms een paar dagen, als we op weg waren naar het zuiden. Nu Zweden, een heel andere wereld.

marijke zei

Dank je wel voor je lieve reactie in mijn blog, ik hou van dat brocante helaas manlief niet dus het is hier beperkt :-) kom graag nog eens bij je langs

Marpet zei

Wat een mooi spulletjes heb je gevonden zeg! En heerlijk om die leuke verhaaltjes te lezen!

Anoniem zei

Hay Lilian,
Ik heb net per ongeluk je blog gevonden.
Ik was effe kijken bij de heen en weer ardeche Marty.
En ik dacht al een tijdje zou dat... En verdomd
jij bent het toch, ik herken je buitneboel en de lange schuurmuur in de tuin.
Die marty pakt het stevig aan he.
Hoe gaat tie ?

Groet Bert